Ung i mistrivsel
Føler du at det hele er håbløst? Kan du blive vred på dig selv og tænker at det hele kan være lige meget? Har du oplevet at dit liv føles svært at forandre og derfor vil du egentlig bare gerne være i fred?
- Charlottehaven, 2100 København Ø
Indledende samtale
35 min
Samtale med den unge om udfordringer, ønsker og ressourcevurdering.
Opstartsmøde med forældre
25 min
Opstartsmøde hvor vi taler om, hvad i oplever, føler og ser.
Kontinuerligt terapiforløb
12 sessioner
Hver session varer 55 min og forløbet fordeler sig på 3 måneder, for at sikre kontinuitet.
Løbende sparringssamtaler
3 sessioner
Hver session varer 45 minutter og fordeler sig på samme 3 måneder.
Udslusning og afrunding
35 min
Vi runder af med at lave en ny ressourcevurdering samt en evaluering.
Til dig, der er ung
Føler du at det hele er håbløst? Kan du blive vred på dig selv og tænker at det hele kan være lige meget? Har du oplevet at dit liv føles svært at forandre og derfor vil du egentlig bare gerne være i fred?
Hvis du kan nikke genkendende til noget af ovenstående, vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at finde motivationen til at få det bedre. Jeg kan godt forstå, hvis du har det så skidt, at selv det at gå i terapi, kan føles for overvældende.
Hos mig behøver du ikke at have lyst til at forandre dig og du må føle lige præcis hvad end du føler. Faktisk må alt modstand og irritation hjertens gerne komme frem, da dét at være stædig, også viser at der er en skjult styrke gemt et sted.
Sammen vil vi arbejde på, at forbedre dit selvværd og glæde, ved at fjerne blokeringer som selvkritik og kontrol. Jeg har mødt mange unge der ikke føler sig værdige til, at få hjælp og selv føler de i skyld i, at have det skidt. Intet kunne være mere forkert og jeg vil meget gerne hjælpe dig med, at finde mere glæde igen.
I praksis vil jeg lære dig at lægge mærke til dine tanker og hvordan de virker for dig. Vi vil også sammen stoppe op og kigge på, om alle dine tanker i virkeligheden er helt sande? Det er ikke altid nemt at fange vores tanker, da de bevæger sig hurtigt, men gennem både praktiske og kognitive øvelser, vil vi arbejde os hen imod, at du bliver mere psykisk robust og får en værktøjskasse med redskaber du kan bruge i fremtiden.
Hvorfor giver det mening at inddrage forældre i terapi?
Som pårørende/forælder bliver man nemt vildledt og fortvivlet over hvad der er “det rigtige at gøre” når en ung er psykisk udfordret…
Der kan være mange meninger om, hvordan man bedst støtter op på hjemmefronten. Det kan være forældre imellem, skolelærere, venner af familien, der alle har de bedste intentioner og gode råd, men hvad er det rigtige for din unge og ligeså vigtigt, hvad er det rigtige for dig som forælder?
Alle familier og forældre er forskellige. Sparringssamtaler er til for at lette hjertet for de pårørende og sammen finde ud af, hvordan vi passer bedst på alle, under forløbet.
Som forælder er det også vigtigt at passe på sig selv og sine egne ressourcer, for at kunne være en kompetent og fast klippe for den unge. Jeg tilbyder dig/jer et frirum til følelser, samt konkrete værktøjer til at støtte op om din unge imellem terapisessionerne.
Kan jeg som forælder få indsigt i mit barns samtaler og tanker?
Jeg har naturligvis tavshedspligt over for den unge i terapi og udleverer ikke information om terapiforløbet i pårørendesamtalerne.
I et samarbejde på “tværs” er det vigtigt, at den unge stadig føler sig tryg, fortrolig og respekteret. I særtilfælde/svær bekymring kan det give mening, at opfordre til, at den unge deler sine tanker med sine forældre. Jeg tilbyder gerne en fælles snak, men på den unges præmis.